dinsdag 3 september 2013

Ook katten zijn welkom...

Vandaag wil ik het eens hebben over die andere vierpotige vriendjes in huis: de katten. Minstens even leuk als honden! Want bij uwhonddebaas.be hebben we niet alleen oog voor honden, ook katten kunnen ons bekoren. Ook de webwinkel Rascal & Chic focust zich niet alleen op honden, maar verkoopt ook hele leuke spulletjes voor katten.

Daarom geef ik vandaag vijf weetjes over katten:

1. Wist je dat een kat gemakkelijk 16 tot 18 uur per dag slaapt? Als je een kat hebt, wist je dit waarschijnlijk...

2. Als een kat zachtjes krabt met haar voorpoten (soort van trappelen) of zachtjes in je hand bijt, is dit een teken van affectie. Je kat heeft je graag wanneer ze dit doet!

3. Wist je dat een kat haar nagels niet krabt om ze te scherpen, maar wel om ervoor te zorgen dat de bovenste laag van de nagel loslaat zodat de onderliggende scherpere nagel vrij komt. Bovendien laat ze hierdoor haar geur achter. Het is dus ook een beetje territoriaal gedrag.

4. Kattenkruid kan je kat helemaal in vervoering brengen: je kat gaat er van miauwen, rollen, .... Na een tiental minuten is het effect weer uitgewerkt.

5. Wist je dat je een kat net als een hond allerlei trucjes kan leren met behulp van een clicker? Je zal er alleen best wat geduld voor moeten opbrengen.


Leuke speeltjes voor je kat en heerlijke voeding zijn te vinden op www.rascalandchic.be



Geen opmerkingen:

Een reactie posten