donderdag 23 mei 2013

Nina Ottosson intelligentiespellen

Vanaf vandaag kan je bij Future Dogs ook Nina Ottosson intelligentiespelen kopen. Als hondentherapeut ben ik een behoorlijke fan van deze spelletjes. Het is een ideale manier om samen tijd door te brengen met je hond op een manier die echt hondvriendelijk is. Bovendien is je hond van dergelijke spelletjes best uitgeput. Als je dus bijvoorbeeld niet veel tijd hebt om te gaan wandelen, dan kan een intelligentiespelletje een erg goede aanvulling zijn op de dagelijkse beweging. Deze spelletjes kunnen een invloed hebben op eventuele gedragsproblemen van je hond en daarom zijn ze voor mij als hondengedragstherapeut een belangrijke aanvulling op mijn werk. In deze blog volgt wat meer uitleg over de spelletjes.



Nina Ottosson heeft haar eerste activiteitsspelletje, de Dog Smart, ontworpen in 1993 omdat zij vond dat ze niet genoeg vrije tijd met haar honden kon doorbrengen na de geboorte van haar kinderen. Ze had de beschikking over een werkplaats en ging aan de slag met hout. Hout is gemakkelijk te verwerken en in Zweden, haar land van herkomst, is genoeg hout voor handen. Ze kreeg veel positieve reacties op haar spel van familie en vrienden en zo ontstond het idee om dit in grote aantallen te gaan produceren en verkopen. Ook ondervond ze dat ze op een constructieve manier met haar honden bezig kon zijn. De goede band die ze al had met haar honden werd nog verder verdiept. Haar honden waren na het spelen van het spel lekker moe en voldaan. Bij al haar spelletjes staat het plezier en de positieve ontwikkeling van uw hond voorop.

Vervolgens heeft ze besloten Zoo Active Products op te richten om binnen haar bedrijf verder te kunnen gaan met het ontwikkelen en produceren van activiteitsspelletjes waarna er vele volgden. Nina Ottosson maakt producten om honden te stimuleren en te activeren. De bedoeling is om samen met uw hond een leuke en leerzame tijd te hebben: plezier samen met uw hond. U en uw hond zullen samen uitkijken naar het speelkwartiertje!

Hoe gaat het in zijn werk?
De producten zijn gebaseerd op het systeem van beloning en aandacht. U verstopt een lekkernij en uw hond wil het vinden. Als het lekkers gevonden is, is de oefening gelukt. De beloning volgt door het verkrijgen van het lekkers en de complimentjes van het baasje. Dit zal uw hond stimuleren om de volgende keer nog beter z'n best te doen. Per keer is 10-15 minuten voldoende. Uw hond moet het leuk blijven vinden immers! Ook is de bedoeling van alle spelletjes dat u het samen met de hond speelt en dat u uw hond er niet alleen mee laat spelen. Als u voor de eerste keer gaat beginnen wordt geadviseerd om uw hond aan de riem te houden zodat u makkelijker kunt corrigeren en het enthousiasme van uw hond beter onder controle kunt houden. Later, als de hond het wat meer gewend is, kan de riem af.

Reinigen van de spelletjes
De houten spelletjes kunt u met een vochtige doek reinigen. Nadat het spel is opgedroogd, kan je het eventueel opschuren met fijn schuurpapier. Voor bescherming kunt u eventueel het spel inwrijven met zonnebloem- of olijfolie.
De kunststof spellen kunt u gemakkelijk reinigen met zeep en water. Bovendien zijn deze geschikt voor de vaatwasser. Vergeet niet te controleren of er geen zeepresten zijn achtergebleven!

Tips en Trucs
  • Met behulp van de meeste kunststofspellen kunt u een naar voer smakend ijsje maken. Dit doet u door een beetje voer met water te vermengen en de gaten van het spel met dit mengsel te vullen. Dit geheel stopt u in de vriezer tot het bevroren is. Een lekkere verfrissing op warme dagen! Enkel onder streng toezicht!
  • Om de moeilijkheidsgraad van het spel te verhogen, kan je het spel op een kruk of stoel plaatsen zodat je hond enkel met zijn neus kan werken.
  • Bind een touwtje door de gaten in de kokers om het gemakkelijker te maken voor de kleine hond of zelfs kat om de kokers op te tillen.
  • De spellen verbeteren de relatie tussen baas en dier
  • De spellen zijn tevens uitermate geschikt voor de oudere hond die nog geestelijk gezond is
  • De spellen zijn leuk tijdens regenachtige dagen of wanneer u of uw hond ziek is
  • De spellen kunnen worden gebruikt als een interactief voerbakje. Ideaal voor de hond of kat die te snel eet.
  • Laat uw hond nooit alleen spelen met het spel en laat hem niet op het spel bijten of kauwen. Leer uw hond om op de juiste manier met het spel om te gaan.







Bron: www.nina-ottosson.com en www.ivaris.nl 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten